2016 - Az indulás napja
2016. július 24. írta: zati

2016 - Az indulás napja

2016.07.23bg16.jpg

   Július vége, mint minden évben, Bulgária - Albena! Idén kissé más útvonalon terveztük Albenát felkeresni,skoda2016-crop.jpg
és valóban, eddig minden másképp alakult a tervezetthez képest.
 
 Az biztos, a kocsi tegnap, szombaton lemosva, kitakarítva, a tervek szerint vasárnap (ma) estétől két éjszakás szállás a mesés Neszebar egyik kis szállodájában, keddtől pedig öreg barátunk, Albena, Dorostor hotel.
   Az útvonal ennek megfelelően Szófiáig a korábban megszokott irányban vezetett volna, ám Szófiában észak helyett délnek, a Burgasz felé vezető autópályának fordult - volna.

 

   Hogy az a "volna" mit keres a mondataimban

-  annak számos oka van. dscf2926.jpg

Az biztos, hogy egy-két ismerősöm meg is jegyezte, hogy az idén a centivágós visszaszámlálást hiányolta. Nem véletlenül...
 
dorostor6.JPG   Tavalyi hazaérkezésünket követően rendes függők módjára türelmetlenül vártuk a napot, hogy a 2016-os foglalásokat megnyissák, és böngészhessük a kínálatot és az árakat. 
   Azt már tavaly nyáron említették bolgár szállásadóink, hogy való
színűleg az utolsó szezonja volt a Dorostor hotelnek a régi formájában: az ősszel a tervek szerint teljes felújításba, átépítésbe fognak. Ennek

előkészületeként bontották le 2014-ben a szomszédos Kamelia hotelt.
dorostor_04.JPG
  Október végén ezért meglepetten láttuk a foglalási oldalon a retrókirály Dorostor Hotel nevét a jól megszokott képekkel és csak reggelis elhelyezéssel, az ehhez tartozó barátságos árakkal. A reklámfotók gyanúm szerint még filmre készültek, és utólag kerültek digitalizálásra - és talán színezésre is...
 dorostor_03.JPG   Minden esetre örömmel kaptunk az alkalmon, hogy halasztást kaptunk, és még egy szezonban élvezhetjük a '70-es évek szocreál báját, amelyhez egyébként Kubába vagy Siófokra kellene utaznunk.
   Lefoglaltuk hát, ezúttal két személyre. Korábban állandó útitársnőnk, Anett, tanulmányai és választott hivatása miatt a nyarat ismét kemény munkával tölti, így nélküle, s Zsófi lányunk nélkül, kettesben indítottuk el a projektet. Aztán menet közben lehet csatlakozni, ha úgy adódik - gondoltuk.

Neszebar elsőként.

Azaz elsőre. Azaz... Á, mindegy!

  Az ötletelés során felvetődött egy komoly kérdés: mikor tudjuk megnézi egyszer Neszebart - éjjel? A gyönyörű,dscf3793.jpg ódon kisváros utcáin egy esti séta. Egy romantikus vacsora a tengerre néző teraszok valamelyikén, csodálva az öblön túl lenyugvó nap látványát, és ahelyett, hogy a parkolójegyet keresgélné az ember a zsebében, tölt még egy pohár bolgár bort - na, ez igencsak vonzó program.
  Ezért is döntöttünk úgy, hogy idén nem egynapos kirándulást teszünk a Fekete-tenger ékszerdobozában, hanem egyenesen oda érkezünk, eltöltünk egy teljes napot, és csak a rákövetkező nap reggelén indulunk a végső célhoz, Albenára. 
   Foglalásainkat ennek megfelelően véglegesítettük, még novemberben. Ezután más dolgunk nem volt, csak

Számoltuk a napokat.

   De, persze, emellett rengeteg más dolga is van az embernek. Az élet zajlik, és van az a pont, amikor komoly változásokat vállalunk. 
   Márciusban munkahelyváltás mellett döntöttem, amivel számoltam, s amit akkor összeegyeztettem a nyaralás projekttel. Röviddel ezután azonban a tulajdonosok úgy látták jónak, hogy további felelős feladatokkal bíznak meg. Ez természetesen nagy megtiszteltetés, de egyben komoly felelősséggel is jár. 
   Murphy törvénye, hogy az egyik fontos állomás épp holnapra, július 25-re esik, ezért az időpont, melyet még egy másik társaság naptárjához igazodva tűztünk ki, immáron nem a legjobb. 
   De emellett történt még valami.

Elfogtunk egy levelet.

   Szinte ez a jó kifejezés rá. Májusban kaptam egy csupa cirill betűs levelet egy bizonyos Online Sales nevű feladótól.
   Gondolom, sokan vagyunk, aki szinte nap mint nap kapunk kéretlen reklámleveleket ilyen és hasonló feladóktól. Szinte véletlenül elkezdtem olvasni, és pillanatok alatt megállapítottam, hogy nem oroszul, hanem bolgárul íródott, és az Albena Ood, azaz a tulajdonos cég ügyfélszolgálata írta. 
   A csekély bolgár tudásommal is értettem, miről van szó, de azért visszaírtam nekik, hogy volnának-e oly kedvesek angolul vagy magyarul írni...
   Ezután e-mail , majd telefon útján kommunikálva a következőt tudtuk meg: 

   A Dorostor Hotel átépítés miatt a teljes szezonban zárva tart.

   A foglalásunkat átirányítják a Dobrudja Hotelbe, azonos áron és feltételekkel, vagy választhatunk másik dsc01487.JPGszállodát, a különbözet megfizetésével.
   Tekintettel arra, hogy a Dobrudja Hotel látványos megjelenése mellett nem nyújtja az a számunkra fontos elemet, amit a Dorostor - az új foglalás mellett döntöttünk. 
   Kifejtettem ugyanis Dobreva kisasszonynak, amit már itt is leírtam.
   Számomra természetes és rendben lévő, hogy egy nyaraláskor mindenki mást és mást keres. Ki a kényelmes szobát. Ki a pazar ellátást. Számunkra nem fontos a légkondicionálás. Nem kell medence (a tenger mellé???). Nem fogadunk el all inclusive ellátást. Mi inkább a helyi éttermek változatos íz- és élményvilágát szeretjük.
   Amihez én ragaszkodom, az 

A Tenger.

   A látványa. Hajnalban a hullámverés hangja. Egy erkély, amire kiülve láthatom a Fekete-tengert, amely sosemdsc01505.JPG
 fekete, ellenben órákon belül lehet azúrkék, palaszürke, smaragdzöld - és a reggeli kávénál aranysínű az alacsonyan fénylő nap sugaraiban.
   Azaz: miután a Dobrudja Hotel nem tud biztosítani tengerre néző erkélyes szobát - köszönjük.
Azért küldtem neki egy fotót a három évvel ezelőtti bioszféráról a Bloody Mary-ben, melyet a Dobrudja tetőpresszójában leltem. Gomba a Paradicsomban... 

Új foglalás hát, új időpont, totálisan új útvonal. Egyelőre még titok :)
Mindent a maga idejében.
   Mindezek mellett  egy kellemes meglepetés ért: a Google levélben értesített, hogy az egyik, a Google térképeken publikált képem a nagy számú megtekintés okán egyéni nézettségi rekordot ért el. A jóleső érzésen kívül persze nem esett szó némi honoráriumról sem a világcég, sem pedig a megjelölt vállalkozás részéről, aki nem más, mint a Dorostor Hotel.
 dscf1059.jpg  Abban csak bízni tudok, hogy a képek sokszori megtekintése nincs összefüggésben a bezárással - inkább a visszatérő vendégek kereséseinek eredménye lehet. 
   Az biztos, hogy elnézve a 2011-2015 között készített képeimet, valamint a vendégek bejegyzéseit, biztosak lehetünk benne: a szálloda igencsak megérett egy megújulásra, azon a remek helyen, ahol áll, Albena strandjának közepén egy, az üdülőhely ékességének kellene működnie. 1969-ben, a szocialista időkben minden esetre az volt a maga merész, modern megjelenésével, azonban az idő vasfoga és a technika, nem különben a fogyasztói igények változása dorostor_g.JPG

De közben ügynököket mozgósítunk... 

21. századi titkosszolgálatként - kémekkel és műholddal...
Mi történik ezalatt a Dorostorral?
Egy biztos: valami hiba folytán hagyhatták nyitva a foglalási rendszert - az épület átépítésének már októberben nekiláttak. Jó házigazdaként a munkálatokat májusban félbehagyták, az átépítés alatt álló épületrészeket leponyvázták. Ezzel megoldják, hogy az építkezés nem zavarja a szomszéd szállodákban nyaralókat, sem zajjal, sem az építkezéssel járó jövés-menéssel. Inkább vállalják, hogy emiatt tovább tartson a projekt elkészülte.

dorostor_-vert.jpg
Ami a képeken látszik: 
2014 - a Dorostor és Kamelia hotelek pompáznak. 2015 - A Kamelia eltűnt, a Dorostor üzemel. 2016 - A Dorostor középső épületrésze eltűnt, a Kamelia helyén egy új szárny, a Dorostor főépülete átalakult. 
Kíváncsian várjuk a fejleményeket - addig is folytatjuk a Best Off összeállítást, vissza 2012-be... :)
   A 2016-os úttal mi lesz..? Ígérem, jelentkezem! :)

(Folytatjuk)

 

 albena_pont_bg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bulgaria-albena.blog.hu/api/trackback/id/tr88910612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása