Előszó
2013. június 16. írta: zati

Előszó

BULGÁRIA....dscf0915.jpg

   Hadházy Laci mára klasszikussá vált stand-up jelenete elsőre és azóta is minden alkalommal megnevettet. 
   Ő is ráérzett ennek a csodálatos, közeli ám mégis távoli országnak a varázsára. 

Varázst írok, igen.

Olyan hely, mint a Sötét erő odúja a Dagobán: "Azt találod ott, amit magaddal viszel". Valóban, mindenki úgy fogja itt érezni magát, ahogy ő eldöntötte előre. 
Aki örömmel, várakozással telve megy, nem fog csalódni. A nyár színeit, illatait, mosolyát fogja látni. A bolgár emberek barátságosságát. 

   Aki a hibákra figyel, az meg fogja látni azokat. A hanyag "balkáni állapotokat". A régi bútordarabokat, a porcicákat, az elhanyagolt épületeket... 

Kis családommal 2010 nyarán jártunk ott először együtt. 

Hogy hogyan történt az ismerkedés, és milyen úton-módon kötöttünk ki Albenán? Megpróbálom a következő bejegyzésekben leírni.
    A közölt események, helyszínek megfelelnek a valóságnak, a személyek neveit esetleg megváltoztattam.

Fontos megjegyezni: Ezen írás célja az olvasóval megosztani néhány ismeretet a bolgár tengerparttal, elsősorban Albena üdülőhellyel kapcsolatban.
Az itt megjelenő szöveg a szerző személyes, az adott időpontban szerzett tapasztalatain alapul és szigorúan szubjektív véleményét tükrözik.  

Másokat érhettek más benyomások, kialakulhatott más vélemény, hiszen ez függ elvárásainktól, világnézetünktől, összehasonlítási alapjainktól.
A felhasznált képek részben a szerző családi archívumából származnak, kisebb részben nyilvános kiadványok elemeit használja fel. 

DSCF4496.jpg   Az első családi utazásunk óta tíz év telt el. 
Aki követi ezeket az eseményeket, láthatja, hogy a varázs nem tört meg - még ha az élet produkál is változásokat. 
  Lehet, hogy a város neve változik - nem, nem át- és visszanevezésekre gondolok, hanem a tapasztalatok és a kínálat alapján az úticél nem ugyanaz, de ez a szép, ősi, sebesen modernizálódó kis ország azóta is vár minket.
   Szófia, a Vitosha hegy, Neszebar, Veliko Tarnovo, Várna, a Kaliakra-fok - és még nem is érintettem a téli sportok hegyi paradicsomait. 
  2020 nyarán terveink szerint a Rilai Kolostor is feliratkozik ezen listára...
   

dscf9942.jpg

dscf9881.jpgdscf8845.jpg

dscf9636.jpg

dscf9623.jpg

dscf9559.jpg

dscf9421.jpg

dscf1280.JPG

dscf1255.JPG

dscf1360.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://bulgaria-albena.blog.hu/api/trackback/id/tr155364321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása